Zit de burger wel te wachten op de Omgevingswet?

  • Informatievoorziening
  • Participatie
  • 31 juli 2017
  • 1009 BEKEKEN
  • 0 Likes

Wanneer je de toelichting op de Omgevingswet mag geloven, dan zitten wij als burger allemaal te springen om deze nieuwe wet. Niet alleen de burger die een dakkapel wil bouwen, maar ook burgers die opkomen voor hun belang of willen participeren in de besluitvorming over een activiteit of project. Al deze gebruikersgroepen moeten voordeel hebben van de nieuwe wetgeving. Prachtig toch, zou je denken? Maar is die burger wel klaar voor de rol die hem is toebedeeld?

Maar waar halen we de tijd vandaan? In een tijd waarin vrijwilligerswerk binnen sportclubs en scholen verplicht wordt gesteld, partners een vaste avond thuis plannen om elkaar te kunnen zien, waarin mantelzorg normaal is en ouderen langer doorwerken, vraag ik me af hoeveel mensen de tijd nemen om te praten over, zeg, de vraag welke omgevingswaarden in het omgevingsplan opgenomen moeten worden.

Taak van de gemeente: enthousiast maken én houden!
Hoe kun je als gemeente de burger enthousiast maken en houden in het kader van de Omgevingswet in een tijd waarin mantelzorg de standaard is, vrijwilligerswerk wordt opgelegd en iedereen kampt met te weinig uren in een dag?

Hoe je dit als gemeente kunt tackelen wordt omschreven in het volgende bericht. 

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier uw mening. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht