Implementatie Omgevingswet: wat verwachten bewoners?

  • Implementatie algemeen
  • Participatie
  • 14 oktober 2016
  • 964 BEKEKEN
  • 0 Likes

Overheden zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de implementatie van de Omgevingswet. Een goede zaak, want er wordt nogal wat van hen verwacht. Zouden burgers, belangengroeperingen en initiatiefnemers ook bij dit proces betrokken moeten worden? Ja, want de transitie draait júíst om hen.

Er gebeurt momenteel veel in het kader van de implementatie van de Omgevingswet. Dat is een goede zaak. Met grote regelmaat verschijnen er notities, plannen van aanpak en verkenningen van overheden en daaraan gelieerde instanties om te helpen bij de implementatie. Onder meer IenM, VNG, IPO, Unie, Geonovum, KING en Programmaraad werken hard aan de ondersteuning van de praktijk.

Dat de ondersteuning momenteel vooral vanuit de overheid komt, is enerzijds logisch. De komende jaren wordt er immers nogal wat verwacht van deze overheden. Dat zij zich daarop voorbereiden is prima. Anderzijds kun je je wel afvragen of de wijze waarop dit nu plaatsvindt niet te veel aanbodgericht is.

Bron: http://www.stadszaken.nl/ruimte/wetgeving/implementatie-omgevingswet

Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Roald Schel

    Avatar Dit artikel op de website van Stadszaken gaat in op het belang van het vroegtijdig betrekken van (lokale) maatschappelijke organisaties en individuele burgers.

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier uw mening. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht