Utrecht bant aardgas uit nieuwbouwwoningen vooruitlopend op Omgevingswet

  • Implementatie algemeen
  • 31 juli 2017
  • 604 BEKEKEN
  • 0 Likes

Duurzaamheid staat op alle fronten hoog in het vaandel. Zo ook met de komst van de Omgevingswet, dient een ieder bij te dragen aan de fysieke leefomgeving waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Wachten op de Omgevingswet is volgens de gemeente Utrecht niet nodig en zet de eerste grote stap.

Utrecht bant aardgas
Nieuwbouwwoningen in Utrecht mogen geen aardgasaansluiting meer hebben. Ook bestaande gebouwen en leidingen moeten omschakelen: zodra ze aan renovatie toe zijn, moet hun aardgaswarmtevoorziening vervangen worden door een duurzamer alternatief. De maatregelen gaan per direct in. Hiermee wil de gemeente ruim baan maken voor de toepassing van efficiënte lagetemperatuuroplossingen zoals vloerverwarming, en de hele warmtevoorziening in de stad klimaatneutraal maken.

Wachten? Nee!
Utrecht kiest voor het opstellen van leidende principes voor relevante keuzes, die vanaf nu gelden. Daarmee is er nog voldoende mogelijkheid om in te spelen op de onzekere factoren (zoals wetgeving en technologie), die nog in ontwikkeling zijn. Utrecht geeft aan niet te willen wachten op de nieuwe Omgevingswet. Eerder gaven ook steden als Amsterdam al aan sneller van het aardgas af te willen.

Raadpleeg hier het gehele artikel. 

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier uw mening. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht