Platform Omgevingswet & Energietransitie met tips gelanceerd

  • Implementatie algemeen
  • Pilots
  • 15 september 2017
  • 811 BEKEKEN
  • 0 Likes

Er is een nieuw platform Omgevingswet & energietransitie gelanceerd voor ruim 80 gemeenten, woningcorporaties en andere koplopers en partnerorganisaties van de energietransitie. Het platform bundelt tips en voorbeelden over de omgevingswet en de energietransitie.

Het realiseren van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs, het Energieakkoord en de Energieagenda is een enorme opgave. Woningen moeten in 2050 hun eigen, duurzame energie opwekken en gaan dus van het aardgas af. Dit betekent dat er de komende 30 jaar ruim 7 miljoen woningen moeten worden gerenoveerd. Dat zijn dus ruim 200.000 woningen per jaar. Eén van de doelen van de Omgevingswet – die naar verwachting in 2020 ingaat – is dat gemeenten meer regie krijgen bij de energietransitie. Het platform biedt 4 tips die gemeenten helpen om in 2020 klaar te staan de nieuwe Omgevingswet in praktijk te brengen.

Op het online platform wordt beschreven wat er met de Omgevingswet verandert. Daarna volgen 4 tips over wat gemeenten kunnen doen om vaart te zetten achter de energietransitie, met voorbeelden van hoe dat in diverse gemeenten al gebeurt. Alle actuele informatie is in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu opgesteld.

Bron: Stroomversnelling

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier uw mening. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht