Nederland als legpuzzel

  • Ruimtelijke Ontwikkeling
  • 3 juli 2017
  • 579 BEKEKEN
  • 0 Likes

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft de kaart Panorama Landschap gelanceerd. Hiermee wordt aan de hand van 78 karakterschetsen de geschiedenis van het Nederlandse cultuurlandschap uiteengezet.

78 Karakterschetsen

Nederland telt twaalf provincies en ongeveer vierhonderd gemeenten. Om de diversiteit van het landschap te laten zien, is juist het schaalniveau tussen provincie en gemeente in interessant. Hier is gekozen voor 78 regiobeschrijvingen en een artikel over de grote wateren. Deze karakterschetsen bevatten geen waardering van het landschappelijke erfgoed, of een uitputtende inventarisatie van allerlei elementen en patronen. Het zijn kleine biografieën, gericht op de wordingsgeschiedenis van het landschap: van de prehistorie tot nu.

Bekijk Panorama Landschap op Landschapinnl.nl. Klik op de kaart om de regiobeschrijvingen te lezen.

Link met de Omgevingswet

Tevens bieden de regionale karakterschetsen kennis over de eigen leefomgeving, zodat iedereen kan meepraten over ontwikkelingen in zijn of haar regio. Wellicht een mooi instrument bij het vaststellen van de ambities van het gebied en de vastlegging daarvan in de Omgevingsvisie.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier uw mening. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht