Groot, groter, grootst?!

  • Implementatie algemeen
  • Wet- en regelgeving
  • 30 oktober 2017
  • 689 BEKEKEN
  • 0 Likes

Is het misschien een idee om die twee majeure wetten (Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen) tegelijkertijd in te laten gaan? Dat scheelt een hoop tijd, kosten en administratieve rompslomp bij gemeenten. Om nog maar te zwijgen over al die ingewikkelde ICT-systemen waar ambtenaren mee te maken krijgen.

Tal van Eerste Kamerleden opperden het; wacht met de privatisering van het bouwtoezicht (er is ook nog veel onduidelijk) en trek gelijk op met de Omgevingswet.

Oud-minister Plasterk voor Wonen wilde er niet aan. Maar, uiteindelijk zag hij de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen wel stranden in de Eerste Kamer. En dus is het plan van de senatoren om die twee ingrijpende wetswijzigingen tegelijkertijd in te laten gaan, ineens weer een serieuze optie. Helemaal omdat de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren verantwoordelijk wordt voor Wonen, Bouwen én Ruimtelijke Ordening. Of liever gezegd: zij krijgt de regie over beide wetten.

De tijd zal het leren, maar duidelijk mag zijn dat Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening weer herenigd zijn. En dat komt de voorstanders van de privatisering van het bouwstelsel, misschien wel niet eens zo heel slecht uit. Maar, als deze redenering klopt, moeten vriend en vijand nog wel even tot 2021 op deze bouwwetten wachten.

Bron

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier uw mening. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht