Gezamenlijke voorbereiding Omgevingswet door Gemeente Emmen & Kadaster

  • Dienstverlening
  • Implementatie algemeen
  • Organisatie
  • 22 mei 2017
  • 807 BEKEKEN
  • 0 Likes

In het Binnenlands Bestuur verscheen op 18 mei een artikel over de samenwerking tussen de Gemeente Emmen en het Kadaster in relatie tot de Omgevingswet.

Voor de invoering van de Omgevingswet moet onder meer het proces van bouwvergunningen aangepast worden op de nieuwe wet. Daarom verkennen Kadaster en gemeente Emmen samen het bouwvergunningenproces in een pilot. Het Kadaster werkt aan het Informatiehuis Bouw, de centrale voorziening en de regels die het bouwvergunningenproces gaan ondersteunen. Vroegtijdige afstemming met gemeenten is gewenst.

De ‘Pilot Kadaster’, zoals hij in Emmen wordt genoemd, bestaat uit een aantal gesprekken tussen Kadaster en gemeente. Er zijn er nu drie geweest. “Het zijn energieke bijeenkomsten”, aldus Van Heteren. “We delen informatie uit tussen de gemeente en het Kadaster, maar het is ook een gelegenheid voor Emmense collega’s om met elkaar over dit onderwerp in gesprek te zijn. Mijn collega Peter Mijnheer heeft als pilottrekker medewerkers vanuit diverse invalshoeken bij de gesprekken betrokken. Van beleid tot informatisering, van handhaving tot vertaling. En natuurlijk vergunningen, want hun werk zal anders worden: niet alleen andere regels, maar ook minder regels.” Op deze manier wordt het voor de gemeente duidelijk waar zij bij de implementatie op moet letten. En het Kadaster krijgt bijvoorbeeld aandachtspunten mee om te bespreken met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lees hier het gehele artikel.

Bron: Binnenlands Bestuur

Plaats een reactie

Reageren? Deel hier uw mening. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar overzicht