Harrie Dahlmans

Harrie Dahlmans

Profiel

Ik ben inmiddels ruim 30 jaar werkzaam in en voor gemeenten en andere overheidsorganisaties. In die periode ben ik het grootste gedeelte van die tijd actief in het ruimtelijk domein, met als basisspecialisatie geo-informatie. Ik vind het leuk om organisaties en hun medewerkers verder te helpen in hun ontwikkeling, ongeëffende paden te bewandelen en mensen mee te nemen in nieuwe mogelijkheden. Mijn aanpak is resultaatgericht, waarbij creativiteit, pragmatisme en oog voor de realiteit bij elkaar komen.

Mijn kijk op de Omgevingswet

Het initiëren van veranderingen in de fysieke leefomgeving is niet langer het domein van de overheid. Burgers, bedrijven en instellingen willen nadrukkelijker betrokken worden bij deze ontwikkelingen. De belofte om ‘met één klik op de kaart’ inzicht te krijgen in wat er op een bepaalde plek wel en niet kan, welke regels er gelden en welke onderzoeken er nodig zijn, zie ik als een enorme uitdaging. Hiervoor moet alle relevante informatie betrouwbaar en gemakkelijk beschikbaar zijn voor een goede en snelle besluitvorming. De verwachting is dat het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) daarin een belangrijke rol gaat spelen. Het DSO zal o.a. gevuld worden met de geo-basisregistraties en de nog vorm te geven Informatiehuizen.

Met dit perspectief is natuurlijk de vraag: hoe zorgen we ervoor dat dit DSO gevuld wordt met relevante informatie? Hoe zorgen we ervoor dat deze informatie betrouwbaar en consistent is? Aan welke kwaliteitscriteria moet deze informatie dan voldoen? Hoe gaan we deze informatie gebruiken in onze dienstverlening? Hoe zorgen we ervoor dat burgers, bedrijven en instellingen deze informatie ook ‘begrijpen’? Welke acties kunnen we op de korte termijn al oppakken om tijdig alle informatie beschikbaar te krijgen? En hoe zorgen we ervoor dat deze informatie straks bestendig is voor de rechter? Beantwoording van veel van deze vragen hoeft niet te wachten tot de komst van het DSO.

Waarom ik mee doe met KenniscentrumOmgevingswet.NL

‘Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden’ is altijd dé slogan geweest van de geo-informatie. Die slogan past ook mooi bij het DSO. Ik wil mijn ervaring in het opbouwen, beheren en het gebruiken van geo-informatie inzetten om de informatievoorziening rond het DSO en de bijbehorende dienstverlening vorm te geven. Vanuit het KenniscentrumOmgevingswet.NL kan ik mijn kennis, ervaring en ideeën inbrengen en zo inhoudelijk een steentje bijdragen.

Mijn specialisaties

Ik help je graag met vraagstukken rondom:
• Ruimtelijke Informatievoorziening
• (Technologische) ontwikkelingen en innovaties
• Informatiebeheer
• Samenwerking
• Procesinrichting

Contact

Telefoon: 06 81 42 95 16
E-mail: h.dahlmans@telengy.nl

LinkedIn

Terug naar overzicht