Dirk Moree

Dirk Moree

Profiel

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam in en voor gemeenten en andere overheidsorganisaties. Eerst heb ik bij een grote softwareleverancier applicaties ontwikkeld en ik ben lang productmanager geweest van applicaties voor vastgoed/geo-informatie. Vanaf 2007 heb ik als adviseur gewerkt voor diverse gemeenten, samenwerkingsverbanden en het ministerie van I&M. Vanaf 2011 werk ik voor het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) aan de GEMMA Softwarecatalogus. Dat instrument verbindt het aanbod van softwareleveranciers met de Gemeentelijke Model-Architectuur en bijbehorende standaarden, alsmede het gebruik van applicaties binnen gemeenten en samenwerkingsverbanden.

Mijn kijk op de Omgevingswet

De Omgevingswet kan als een (zeer grote) opgave gezien worden, maar ook als een kans. Het wordt de kunst om de veranderingen niet in te zetten vanuit bestaande kaders, maar vanuit een ‘paradigma-shift’. Juristen kunnen de wet en AMvB’s heus wel ‘consumeren’; dat is hun vak. Maar wat er straks voor plannen in de (leef)omgeving bedacht worden door initiatiefnemers, moet gefaciliteerd worden door ‘de overheid’. Dat is veel meer een dienstverlenende (meedenk-)rol dan voorheen. En als inwoners, ondernemers, architecten, enz. zichzelf op weg kunnen helpen doordat de juiste informatie eenvoudig te ontsluiten is, dan kost het de overheid ook steeds minder moeite om vergunningen te verlenen. En lukt dat niet binnen de kaders van het omgevingsplan van de ene gemeente, dan zou er bijvoorbeeld ook een alternatief gevonden kunnen worden bij een andere gemeente in de regio? Ja, dat is voor sommigen even schakelen…

Waarom ik mee doe met KenniscentrumOmgevingswet.NL

Ik denk graag buiten kaders. Niet als luchtfietserij , maar met een sterk associatief gevoel voor allerlei veranderingen in de maatschappij, de kansen die informatietechnologie daarbij biedt en wat dat praktisch betekent. Daarin ligt voor mij de enige slagingskans van deze door velen als mega-operatie bestempelde ontwikkeling.

Mijn specialisaties

Ik help je graag met vraagstukken rondom:
• Informatievoorziening, gekoppeld aan procesinrichting
• (Technologische) ontwikkelingen en innovaties
• Het aanbod van softwareleveranciers
• Samenwerking

Contact

Telefoon: 06 52 04 31 45
E-mail: d.moree@telengy.nl

LinkedIn

Terug naar overzicht